Haber

Raylı sistemli bina nedir, nasıl çalışır? Raylı sistemli bir binanın özellikleri nelerdir?

Raylı sistem binası nedir, nasıl çalışır ve raylı sistem binasının özellikleri nelerdir merak ediliyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler bölgede ağır tahribata neden oldu. Raylı sistemli bina nedir, nasıl çalışır ve raylı sistemli bina özellikleri nelerdir? Raylı sistemli bina nedir, nasıl çalışır? Raylı sistemli bir binanın özellikleri nelerdir? Detaylar burada…

RAYLI SİSTEM BİNASI NEDİR?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgede ağır tahribata neden oldu. İki depremde Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da çok sayıda bina yıkıldı ve binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Deprem Sonrasında ise Japonya’da her yıl meydana gelen depremlerin nasıl zarar görmediği merak ediliyor. Sosyal medyada aklıma raylı temel sistemi geldi.

Raylı sistemle yapılaşmayı, binaların raylar üzerine inşa edilmesini anlatan sistem, deprem anında binaların yer kabuğundan bağımsız olarak ray üzerinde hareket etmesini sağlıyor.

RAYLI SİSTEM BİNASI NASIL İŞLER?

1995 yılında Japonya’da yaşanan felaketin ardından ülkede eski binalar yenilenirken, yeni sisteme göre yeni binalar inşa edildi. Binaların yüksekliğine göre çevreleme sistemleri değişmektedir. Üç katlı binalarda, duvarların güçlendirilmesi ve temelin levhalarla korunması kuralı yapılır. Orta yükseklikteki binalarda daha fazla önlem alınmaktadır.

RAYLI SİSTEMİ KİM BULDU?

İlk olarak Japonya’da kullanıldığı bilinmektedir. 1995 yılındaki felaketten sonra bu sistem üzerinde çalışmalara başlamış ve binaları büyük ölçüde güçlendirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu